To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akta Epsteina
Fascynuje ta potrzeba mówienia o czymś innym, niż o prostym fakcie iż grupa uprzywilejowanych skurwieli uprawiała seksualne niewolnictwo. Można mówić o tym, że masoni mają konszachty z diabłem. Można wkręcać wątek rasowy, którego w ogóle tam w sprawie było. Wszystko. Byle nie na temat.
Odpowiedz
Gladiator
Cytat:Biden otrzymał honorowy 33 stopień wtajemniczenia, a stopni jest w sumie 35. 33 stopień oznacza już według wierzeń masońskich bezpośredni kontakt z Wielkim Stwórcą, czyli de facto z Szatanem. Nieistotne jest, czy kto jest tu przekonany do istnienia diabła, czy nie. Ważne, że wyznawcy masońscy są przekonani i postępują według jego zasad.
I otwarły się bramy ochujenia. Nie przejmuj się, takie rzeczy można leczyć.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
Normalny człowiek nie musi 20 razy powtarzać, że oburza go seksualne niewolnictwo. Teatralne gromy są w tu zbędne, bo co i komu miałyby udowodnić? Przynajmniej w normalnym towarzystwie gdzie to jest oczywiste? Ofiary bogatych i znanych mogą finalnie liczyć na więcej uwagi niż ofiary „nieuprzywilejowanych” pospolitych bandytów sprzedających kobiety do niemieckich czy izraelskich burdeli. No ale tak już zbudowany jest ten świat.
To sprawa kryminalna, którą należy komentować w miarę postępów w śledztwie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
(23.03.2026, 11:15)Baptiste napisał(a): Normalny człowiek nie musi 20 razy powtarzać, że oburza go seksualne niewolnictwo.
A musi 20 razy powtarzać, że w Ameryce to wszystko wokół rasy się kręci? No kręci, bo taką mają zjebaną historię. Ale tutaj akurat wyjątkowo się nie kręci.

Cytat:Teatralne gromy są w tu zbędne, bo co i komu miałyby udowodnić?
Ale wiesz, że zawsze można nie mówić nic.

Cytat:To sprawa kryminalna, którą należy komentować w miarę postępów w śledztwie.
Taaa. Zwłaszcza, jak instytucja, która ma się zajmować śledztwem dopuszcza się w biały dzień przestępstwa. No ale poczekajmy, aż ludzie Trumpa poczynią postępy.
Odpowiedz
Cytat:Ale wiesz, że zawsze można nie mówić nic.
Ja wiem, żeś ty wojewoda a ja smród i ty sobie możesz łapać dowolne wątki w dowolnych tematach, a ja nie jestem godzien. Przypominam jednak, że moderatorem dyskusji już nie jesteś i jeśli pojawi się w temacie potencjał do przeniesienia lub założenia nowego, to zrobi to osoba z odpowiednim nadaniem według swojego uznania. A ja nie będę miał nic przeciwko, bo to tylko sprawa techniczno-organizacyjna.

Cytat: Zwłaszcza, jak instytucja, która ma się zajmować śledztwem dopuszcza się w biały dzień przestępstwa. No ale poczekajmy, aż ludzie Trumpa poczynią postępy.
To o czym chcesz tu jeszcze rozmawiać?
Epstein powiesił się w więzieniu a w udowodnienie winy jakimś innym osobom najwyraźniej nie wierzysz.

W myśl moich poglądów na prawo karne to bardzo przykra wiadomość, bo po udowodnieniu gwałcenia dzieci oczekiwałbym jakieś publicznej kary w stylu mutylacyjno-starożytno-barbarzyńskim. Po co mi jednak 20 razy wygłaszać takie życzenie skoro rzeczywistość jest mi dobrze znana? Nie tylko przez wzgląd na śmierć Epsteina ale także na prawdopodobieństwo takiego obrotu sprawy.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
(23.03.2026, 11:15)kmat napisał(a): I otwarły się bramy ochujenia.
Bramy te Gladiator otworzył już przynajmniej 10 lat temu https://www.dyskusje.radiokatolik.pl/vie...6#p1040916. Wcześniej jednak rozumiał, że takie treści można zamieszczać na forum dla szurów, a nie na a.pl. Teraz już sobie odpuścił.
Odpowiedz
(23.03.2026, 12:19)fciu napisał(a):
(23.03.2026, 11:15)kmat napisał(a): I otwarły się bramy ochujenia.
Bramy te Gladiator otworzył już przynajmniej 10 lat temu https://www.dyskusje.radiokatolik.pl/vie...6#p1040916. Wcześniej jednak rozumiał, że takie treści można zamieszczać na forum dla szurów, a nie na a.pl. Teraz już sobie odpuścił.
To że tu bredził jak potłuczony w klimatach jednego folku, jednego firera i jednego rajchu to ja wiem. Ale to było takie ideolo-pierdololo. Niemniej ten strumień świadomości o sataniście, Żydzie, masonie i reptilianinie Bidenie to już była kompletna odklejka. Albo chop se jaja robi, albo mu peron odjechał machając na pożegnanie chusteczką przez okno przedziału. Tylko czekać aż wbiegnie z siekierą do jakiegoś przedszkola i jakieś dzieci pozabija, bo głosy mu kazały, pies mu kazał, czy co tam.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
(23.03.2026, 13:29)kmat napisał(a): To że tu bredził jak potłuczony w klimatach jednego folku, jednego firera i jednego rajchu to ja wiem.
Ale to nie było tylko bredzenie o folku, rajchu i firerze. To było stwierdzenie, że rządzący Europą są satanistami, a potwierdzeniem tego jest fakt, że na otwarcie tunelu zrobiono „satanistyczne widowisko” (w rzeczywistości — inscenizację wariantu jednej z najstarszych legend indoeuropejskich, w której rzemieślnik zawiera układ z diabłem (w krajach muzułmańskich dżinem), a następnie tego diabła robi w balona”).

Cytat:to już była kompletna odklejka.
No właśnie ja nie widzę jakiejś jakościowej różnicy między tamtym, a tym. A tamten post pamiętam, bo właśnie wtedy uznałem, że z Gladiatorem nie ma co nawet próbować gadać.

Cytat:Tylko czekać aż wbiegnie z siekierą do jakiegoś przedszkola i jakieś dzieci pozabija, bo głosy mu kazały, pies mu kazał, czy co tam.
Nie przesadzajmy. Takie rzeczy robią młodzi gniewni, a nie starzy odklejeni. Owszem — to co odpierdala Gladiator wpisuje się w tzw. „terroryzm stochastyczny” — jego propaganda jest z jednym z kanałów tworzących atmosferę, w której ktoś kiedyś może z siekierą gdzieś wpaść. Ale to nie Gladiator i nie godzący się na to moderatorzy będą tę siekierę dzierżyć.
Odpowiedz
fciu
Cytat:Ale to nie było tylko bredzenie o folku, rajchu i firerze. To było stwierdzenie, że rządzący Europą są satanistami, a potwierdzeniem tego jest fakt, że na otwarcie tunelu zrobiono „satanistyczne widowisko”
No ale tamten post na katoliku to ja zobaczyłem pierwszy raz w życiu. Tu widziałem tylko pierdololo, krindżowe, nie powiem, ale w normie dla dotkniętych zespołem Brauna. Bzdetów na poziomie QANONu nie byłem świadom Uśmiech
Cytat:(w rzeczywistości — inscenizację wariantu jednej z najstarszych legend indoeuropejskich, w której rzemieślnik zawiera układ z diabłem
Hm, nie jestem pewien czy diabeł to już praindoeuropejszczyzna Uśmiech
Cytat:A tamten post pamiętam, bo właśnie wtedy uznałem, że z Gladiatorem nie ma co nawet próbować gadać.
No ja do tego wniosku doszedłem już po standardowych wypocinach.
Cytat:Nie przesadzajmy. Takie rzeczy robią młodzi gniewni, a nie starzy odklejeni.
Statystycznie tak..
Odpowiedz
(23.03.2026, 14:57)kmat napisał(a): No ale tamten post na katoliku to ja zobaczyłem pierwszy raz w życiu. Tu widziałem tylko pierdololo, krindżowe, nie powiem, ale w normie dla dotkniętych zespołem Brauna. Bzdetów na poziomie QANONu nie byłem świadom
Dlatego właśnie zwróciłem uwagę, że bramy zostały otwarte dawno temu. Po prostu Gladiator kiedyś się hamował na nieszurskich forach, a teraz przestał nawet tutaj.

Cytat:Hm, nie jestem pewien czy diabeł to już praindoeuropejszczyzna Uśmiech
Według niektórych badaczy ta legenda (konkretnie wersja o kowalu, który otrzymuje moc łączenia dowolnych materiałów, a potem wykorzystuje tę moc, aby unieruchomić istotę, która mu ją dała, stapiając ją z czymś) ma pochodzenie praindoeuropejskie. W krajach chrześcijańskich istota ta nosi miano „diabła”, w islamskich „dżina”. Wśród ludzi, którzy ją pierwsi opowiadali też był to pewnie jakiś nadprzyrodzony byt pasujący do ich wyobrażeń.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Smith_and_the_Devil
Odpowiedz
fciu
Cytat:Dlatego właśnie zwróciłem uwagę, że bramy zostały otwarte dawno temu. Po prostu Gladiator kiedyś się hamował na nieszurskich forach, a teraz przestał nawet tutaj.
Cóż, widać stan się pogarsza.
Cytat:Według niektórych badaczy ta legenda (konkretnie wersja o kowalu, który otrzymuje moc łączenia dowolnych materiałów, a potem wykorzystuje tę moc, aby unieruchomić istotę, która mu ją dała, stapiając ją z czymś) ma pochodzenie praindoeuropejskie. W krajach chrześcijańskich istota ta nosi miano „diabła”, w islamskich „dżina”. Wśród ludzi, którzy ją pierwsi opowiadali też był to pewnie jakiś nadprzyrodzony byt pasujący do ich wyobrażeń.
Tylko PIE to jeszcze neolit. To może być sporo późniejszy motyw, może dopiero z epoki żelaza, który się rozprzestrzenił przez kontakty handlowe. Do tego dżinny to raczej nie w indoeuropejskich krajach.
Odpowiedz
Przepraszam, że się wtrącę i włożę kij pomiędzy szprychy, ale:’
(23.03.2026, 10:55)fciu napisał(a): Fascynuje ta potrzeba mówienia o czymś innym, niż o prostym fakcie iż grupa uprzywilejowanych skurwieli uprawiała seksualne niewolnictwo.

Wojewodo Zefciu, zamiast robić tutaj wywody antropologiczno-kulturowe, proszę powiedzieć coś więcej o tym prostym fakcie.
NN
Odpowiedz
(23.03.2026, 15:44)kmat napisał(a): Tylko PIE to jeszcze neolit. To może być sporo późniejszy motyw, może dopiero z epoki żelaza, który się rozprzestrzenił przez kontakty handlowe.
Być może. Nie dysponuję metodologią, by ocenić, która z teorii jest prawdziwa. Gdzieś tam widziałem rekonstrukcje słów odnoszących się do wytopu metalu.

Cytat:Do tego dżinny to raczej nie w indoeuropejskich krajach.
A Persowie, Pakistańczycy i Kurdowie to pies?
Odpowiedz
fciu
Cytat:Gdzieś tam widziałem rekonstrukcje słów odnoszących się do wytopu metalu.
To nie ma prawa być PIE.
Cytat:A Persowie, Pakistańczycy i Kurdowie to pies?
Tam to są peri i dewy. Dżinn to arabski motyw.
Odpowiedz
(23.03.2026, 17:27)kmat napisał(a): fciu
Cytat:Gdzieś tam widziałem rekonstrukcje słów odnoszących się do wytopu metalu.
To nie ma prawa być PIE.
Cytat:A Persowie, Pakistańczycy i Kurdowie to pies?
Tam to są peri i dewy. Dżinn to arabski motyw.
Chyba muszę wniknąć głębiej w źródła.
Odpowiedz
(23.03.2026, 10:19)Baptiste napisał(a):
(22.03.2026, 14:32)Gladiator napisał(a): Seksualność ludzka, to rzecz złożona i jest rzeczą naturalną jest oddziaływanie własną seksualnością szczególnie przez młode dziewczyny o dość liberalnych poglądach. Byl też wątek rasistowski, któraś z feministek orginal africanes w USA zauważyła, że molestowane były tylko białe aktorki, a nie czarne. Wniosek? Te czarne sa jakby mniej warte, bo ich nikt nie molestował. Tak to działa, naturalne myślenie

Te myślenie w przypadku USA i tematyki rasowej zdecydowanie więcej ma wspólnego z dobrze tam zakotwiczoną polityką opartą na race card i victim playing. Stąd niezależnie od przyjętego działania wszystkie drogi mają prowadzić do Rzymu, którym jest wniosek, że coś jest rasistowskie. W takim ujęciu te same działania mogą być (w zależności od zmiennej mądrości etapu) uznane za rasistowskie lub opozycyjne do rasistowskich. Przykład - zwracanie uwagę na rasę, dostrzeganie jej w różnych procesach i używanie tego pojęcia. Inny - afirmacja kulturowa, gdzie działania afirmacyjne nierzadko łączone są tam z pojęciem zawłaszczania kulturowego.

Jak najbardziej można tak ująć. W USA obowiązuje w sądach zasada kontradyktoryjności. Prawda(?) ma teoretycznie wyłonić się ze sporu stron, które przekonywują ławę przysięgłych. Słabością tego systemu jest możliwość wpływu na ławę przysięgłych, mimo sita bezstronności poglądów pod kątem którym są sprawdzani.
Klasycznym przykładem był tu proces kard Pell w Australii, która ma system działajacy jak amerykański. Oskarżony o pedofilie skazywany był przez wszystkie ławy przysięgłych, mimo absurdalności zarzutów, tak media nakręciły atmosferę. Dopiero Sąd Najwyższy Australii składajacy się z siedmiu zawodowych sędziów jednogłośnie uniewinnił go. W przypadku me too rzeczywiście decydowało w dużej mierze aktualne nastawienie medialno - mentalne społeczeństwa.
W Polsce sąd jest zoobowiązany do ustalania prawdy, więc prokuratura w przywołanym przeze mnie przykładzie, widząc tendencyjność zarzutów umorzyła sprawę, nie było szans. Nie zmienia to faktu, że wszystko co płynie zza ocenu i z zachodu od Odry, bardzo często brane jest na pałę serio, bez zdrowego krytycycyzmu.

Cytat:Część lewicowców, liberałów, rzeczywiście wykazuje rzadkie na świecie podejście, w którym wykazuje się większą empatią w stosunku do jednostek spoza grupy niż z wewnątrz grupy. Stąd ojkofobia, bagatelizowanie krzywd członków własnej grupy i tym podobne postawy, ponieważ dana kategoria ludzi nie ma odpowiedniej cechy, która triggeruje reakcje empatyczne.
Wyjaśnieniem nie może być proste wytłumaczenie zupełnie innych cech definiujących własną grupę (np. przyjęcie podobnego światopoglądu liberalnego), ponieważ w dalszym ciągu następuje silniejsza reakcja empatyczna w stosunku do grup obcych - obcych pod każdym względem, także światopoglądowym.

Taki przykład, podobnych można znaleźć więcej.
https://www.youtube.com/watch?v=xWywUMCXGcI

Być może nie było w tym zamierzonych złych rzeczy, niemniej biorąc pod uwagę współczesne USA kryteria, takie zachowania powinne wywołać burze oskarżeń o pedofilię. Nic takiego nie nastąpiło, swojego się nie rusza. Podobnie w z me too mamy przedmiotowe traktowanie sprawy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości