Liczba postów: 2,937
Liczba wątków: 13
Reputacja:
252
(29.03.2024, 22:31)lumberjack napisał(a): Żyjemy w demokracji i jest tu mimo wszystko trochę tych katolików. Ja nie mówię że KrK ma być uprzywilejowany. Chodzi mi tylko o to, że w sejmie jak najbardziej powinna istnieć jakaś reprezentacja poglądów KrK i katolików. Dziwna by to była demokracja w której liczna organizacja nie miałaby prawa głosu czy decydowania o czymkolwiek. Jakbyś nie zauważył, to KK od jakichś tysiąca lat miał przemożny wpływ na życie społeczne i polityczne w Polsce włącznie z ostatnimi rządami pisiorków jeżdzących na regularne spotkania na Jasnej Górze czy do Torunia. A Ty jeszcze chcesz im dać jakąś reprezentację aby się nie czuli poszkodowani. Może zaprosić Rydzyka czy Jędraszewskiego na przemówienia sejmowe, co by pouczyli trochę tych chrześcijańskich wartości które tak świetnie promują?
Liczba postów: 1,201
(08.04.2024, 22:36)Osiris napisał(a): (29.03.2024, 22:31)lumberjack napisał(a): Żyjemy w demokracji i jest tu mimo wszystko trochę tych katolików. Ja nie mówię że KrK ma być uprzywilejowany. Chodzi mi tylko o to, że w sejmie jak najbardziej powinna istnieć jakaś reprezentacja poglądów KrK i katolików. Dziwna by to była demokracja w której liczna organizacja nie miałaby prawa głosu czy decydowania o czymkolwiek. Jakbyś nie zauważył, to KK od jakichś tysiąca lat miał przemożny wpływ na życie społeczne i polityczne w Polsce włącznie z ostatnimi rządami pisiorków jeżdzących na regularne spotkania na Jasnej Górze czy do Torunia. A Ty jeszcze chcesz im dać jakąś reprezentację aby się nie czuli poszkodowani. Może zaprosić Rydzyka czy Jędraszewskiego na przemówienia sejmowe, co by pouczyli trochę tych chrześcijańskich wartości które tak świetnie promują?
A  może na forum ateista...
Liczba postów: 9,210
Liczba wątków: 65
Reputacja:
54
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
11.04.2024, 09:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.04.2024, 09:35 przez Nonkonformista.)
(08.04.2024, 22:36)Osiris napisał(a): (29.03.2024, 22:31)lumberjack napisał(a): Żyjemy w demokracji i jest tu mimo wszystko trochę tych katolików. Ja nie mówię że KrK ma być uprzywilejowany. Chodzi mi tylko o to, że w sejmie jak najbardziej powinna istnieć jakaś reprezentacja poglądów KrK i katolików. Dziwna by to była demokracja w której liczna organizacja nie miałaby prawa głosu czy decydowania o czymkolwiek. Jakbyś nie zauważył, to KK od jakichś tysiąca lat miał przemożny wpływ na życie społeczne i polityczne w Polsce włącznie z ostatnimi rządami pisiorków jeżdzących na regularne spotkania na Jasnej Górze czy do Torunia. A Ty jeszcze chcesz im dać jakąś reprezentację aby się nie czuli poszkodowani. Może zaprosić Rydzyka czy Jędraszewskiego na przemówienia sejmowe, co by pouczyli trochę tych chrześcijańskich wartości które tak świetnie promują?
Właśnie, ateiści powinni spluwać z obrzydzeniem na wszelkie religie, gdyż prowadzą one do wojen, zniewolenia umysłów, biedy, wyzysku. Trzeba wreszcie w końcu zacząć promować świat bez religii - jako ten lepszy - po prostu. To, że religia nas ulepsza, jest iluzją, co pokazano w wątku: 'Czy religia czyni nas gorszymi?'. Czyni, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, zatem należy ten twór albo wyeliminować z życia publicznego, albo zmarginalizować.
"Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie". L. Staff
Liczba postów: 1,201
(11.04.2024, 09:34)Nonkonformista napisał(a): (08.04.2024, 22:36)Osiris napisał(a): (29.03.2024, 22:31)lumberjack napisał(a): Żyjemy w demokracji i jest tu mimo wszystko trochę tych katolików. Ja nie mówię że KrK ma być uprzywilejowany. Chodzi mi tylko o to, że w sejmie jak najbardziej powinna istnieć jakaś reprezentacja poglądów KrK i katolików. Dziwna by to była demokracja w której liczna organizacja nie miałaby prawa głosu czy decydowania o czymkolwiek. Jakbyś nie zauważył, to KK od jakichś tysiąca lat miał przemożny wpływ na życie społeczne i polityczne w Polsce włącznie z ostatnimi rządami pisiorków jeżdzących na regularne spotkania na Jasnej Górze czy do Torunia. A Ty jeszcze chcesz im dać jakąś reprezentację aby się nie czuli poszkodowani. Może zaprosić Rydzyka czy Jędraszewskiego na przemówienia sejmowe, co by pouczyli trochę tych chrześcijańskich wartości które tak świetnie promują?
Właśnie, ateiści powinni spluwać z obrzydzeniem na wszelkie religie, gdyż prowadzą one do wojen, zniewolenia umysłów, biedy, wyzysku. Trzeba wreszcie w końcu zacząć promować świat bez religii - jako ten lepszy - po prostu. To, że religia nas ulepsza, jest iluzją, co pokazano w wątku: 'Czy religia czyni nas gorszymi?'. Czyni, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, zatem należy ten twór albo wyeliminować z życia publicznego, albo zmarginalizować. Może przekonać ludzi do sprywatyzowania religii. W każdym sensie. Co nie znaczy ze religii nie moze być w szkole jak innych zajęć. Szkoła to dziś często taki dom kultury. Szczególnie w małych ośrodkach . Nawet gdy religia była w szkole za tzw komuny to uczeń otrzymywał odrębne świadectwo
Moja mama
Nikomu nie przyszło do głowy wyliczać tej oceny do średniej.
W ogóle pd kiedy zaczęto liczyc jakąś średnią ocen w szkołach??
Znamy średnią ocen Ensteina czy Diraca ??
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 12
Reputacja:
12
Szkoła ZAWSZE wpaja jakiś system wartości. Każde wychowanie to indoktrynacja. Ja akurat nie chciałbym, żeby była to indoktrynacja chrześcijańska czy lewacka, bo akurat z tymi ideologiami się nie zgadzam i wolałbym, żeby propagowana była moja. Ale nie mam pretensji do chrześcijan czy lewaków, że oni chcą swoją, bo to oczywiste z ich punktu widzenia. Wkurza mnie tylko, kiedy próbują wmawiać, że ich indoktrynacja to wcale nie indoktrynacja tylko coś neutralnego, normalnego (coś takiego nie istnieje).
|