Liczba postów: 426
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Czytalem dzisiaj to samo w gazecie.No ludzie co jest takiego komunistycznego w "czterech pancernych i psie"....
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo co jest najważniejsze"
Marek Edelman
Liczba postów: 1,127
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Hmm... zawsze myślałem, że to tylko filmy... No tak, ale skoro się czepiają do zakłamanego "Kodu" to jak tu się nie czepić czterech pancernych i Klossa... Kiedy wezmą się za Krecika?
Back to the primitive
Fuck all your politics
Liczba postów: 209
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Cholera mnie bierze, przecież średnio rozwinięty człowiek
ma świadomość, że istnieje różnica między obrazem
kreowanym przez twórców, a rzeczywistością.
Zero tolerancji - zakrzynkął gromko w kierunku młodzieży pan minister.
- Tak jest! - ochoczo odkrzyknęła młodzież - Wyp...aj !
Reputacja:
0
Kogoś w tej telewizji to chyba zdrowo pogrzało... Skoro komuna jest aż tak dla PiSu (i jego wyborców) "be", to chyba powinni się wszyscy oni leczyć na głowę... Gdzie w tych filmach jest jakaś nachalna propaganda komunizmu czy coś w tym stylu? Jeszcze trochę, to odbiorą uprawnienia kombatanckie (albo najlepiej rozstrzelają) wszystkim, którzy podczas II Wojny Światowej nie walczyli na zachodzie albo w AK... Wyborcy narodowo-katolickiej "prawicy" mają chyba jakąś paranoję na punkcie komunizmu. To się powinno leczyć!!
Liczba postów: 2,353
Liczba wątków: 13
Reputacja:
28
Najlepsze jest to że oni sami za bardzo nie wiedzą za co tak nie lubią komunizmu. Bo na socjalny PiS głosują :?
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
a ja im się kuhwa nie dziwię.
najleprze lata życia oddali ci goście walcząc za to państwo a potem przez resztę życia byli zbrodniarzami burżuazyjnej armii. i jak oni mają komuchów nie nienawidzieć?
Liczba postów: 23,610
Liczba wątków: 242
Reputacja:
1,372
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Dokładnie. Najpierw walczyli o niepodległość, a potem, dzięki komunie stali się "zaplutym karłem reakcji".
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 216
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Cóż... Telewizja kłamie... Ja opierając się na opowieściach mojej mamy, uważam, że komunizm miał zarówno wady, jak i zalety... Podobnie jak kapitalizm :]