To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antykomunizm podniesiony do absurdalnego poziomu
http://wiadomosci.onet.pl/1352600,327,item.html
Cytat:Jak poinformował Bukowski, stanowisko to kombatanci przyjęli z zadowoleniem. W piśmie do prezesa TVP Bronisława Wildsteina podnosili m.in., że "te wykwity komunistycznej propagandy dawno powinny być odesłane do telewizyjnego lamusa". "Jest skandalem, że w największym medium niepodległej Rzeczypospolitej do znudzenia lansuje się kłamliwą wersję dziejów rodem spod ogona psa Szarika" - pisali kombatanci.
To już chyba jest lekka przesada. Tylko czekać aż ze swojego antykomunizmu nie zburzą Pałacy Kultury i Nauki. No cóż, PiS musi mieć wroga, chociaż takiego który jest martwy od kilkunastu lat.
Odpowiedz
Czytalem dzisiaj to samo w gazecie.No ludzie co jest takiego komunistycznego w "czterech pancernych i psie"....
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo co jest najważniejsze"
Marek Edelman
Odpowiedz
Jaskier napisał(a):Czytalem dzisiaj to samo w gazecie.No ludzie co jest takiego komunistycznego w "czterech pancernych i psie"....

Może Czereśniak??
Odpowiedz
Hmm... zawsze myślałem, że to tylko filmy... No tak, ale skoro się czepiają do zakłamanego "Kodu" to jak tu się nie czepić czterech pancernych i Klossa... Kiedy wezmą się za Krecika?
Back to the primitive
Fuck all your politics
Odpowiedz
Cholera mnie bierze, przecież średnio rozwinięty człowiek
ma świadomość, że istnieje różnica między obrazem
kreowanym przez twórców, a rzeczywistością.
Zero tolerancji - zakrzynkął gromko w kierunku młodzieży pan minister.
- Tak jest! - ochoczo odkrzyknęła młodzież - Wyp...aj !

Aveu$z napisał(a):Cholera mnie bierze, przecież średnio rozwinięty człowiek
ma świadomość, że istnieje różnica między obrazem
kreowanym przez twórców, a rzeczywistością.
Dobrze to określiłeś - "średnio rozwinięty". Niestety wynika z tego, że u nas średnio rozwiniętych niewielu.
[Obrazek: 628750.jpg]
Odpowiedz
Kogoś w tej telewizji to chyba zdrowo pogrzało... Skoro komuna jest aż tak dla PiSu (i jego wyborców) "be", to chyba powinni się wszyscy oni leczyć na głowę... Gdzie w tych filmach jest jakaś nachalna propaganda komunizmu czy coś w tym stylu? Jeszcze trochę, to odbiorą uprawnienia kombatanckie (albo najlepiej rozstrzelają) wszystkim, którzy podczas II Wojny Światowej nie walczyli na zachodzie albo w AK... Wyborcy narodowo-katolickiej "prawicy" mają chyba jakąś paranoję na punkcie komunizmu. To się powinno leczyć!!
Odpowiedz
Najlepsze jest to że oni sami za bardzo nie wiedzą za co tak nie lubią komunizmu. Bo na socjalny PiS głosują :?
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Odpowiedz
a ja im się kuhwa nie dziwię.
najleprze lata życia oddali ci goście walcząc za to państwo a potem przez resztę życia byli zbrodniarzami burżuazyjnej armii. i jak oni mają komuchów nie nienawidzieć?

Odpowiedz
Dokładnie. Najpierw walczyli o niepodległość, a potem, dzięki komunie stali się "zaplutym karłem reakcji".
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Cóż... Telewizja kłamie... Ja opierając się na opowieściach mojej mamy, uważam, że komunizm miał zarówno wady, jak i zalety... Podobnie jak kapitalizm :]
Odpowiedz
Lady Revania napisał(a):Cóż... Telewizja kłamie... Ja opierając się na opowieściach mojej mamy, uważam, że komunizm miał zarówno wady, jak i zalety... Podobnie jak kapitalizm :]

i jak nazizm Oczko
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):
Lady Revania napisał(a):Cóż... Telewizja kłamie... Ja opierając się na opowieściach mojej mamy, uważam, że komunizm miał zarówno wady, jak i zalety... Podobnie jak kapitalizm :]

i jak nazizm Oczko

cóż... masz rację, też ma zalety, ale dla nazistów Szczęśliwy
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości