To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy istnieją sny?
Cytat:Przy okazji mam jedno pytanie do forumowiczów, może głupie, ale co tam.Słyszałem kiedyś w TV, że istnieje senny demom, który nawiedza ateistów.W tym śnie leżymy w łóżku duszeni przez demona, który klęczy na klatce piersiowej.Pytam o to dlatego, że jeden z moich kolegów miewał takie sny i dowiedziałem się o tym od nie go zanim zobaczyłem ten program.Sam osobiście nie miałem takich snów, ale zastanawiam się czy może wam nic takiego się nie śniło
Też o tym slyszalam. Znajoma opowiadala mi,że rzeczywiscie coś takiego sie dzieje. Miała taike sny dość często i nie jest to przyjemne. Ja jeszcze tego nie doświadczylam :wink:
Nie da się zrobić tylko tego, czego się nie da...

[Obrazek: bobban.gif]
Odpowiedz
Cytat:Miałem za to kilka razy sen w którym spadam w jakąś przepaść. I za każdym razem, w momencie uderzenia w glebę, budziłem się przerażony.
Ja mam takie sny ze schodami. Biegnę, bo ktoś mnie goni, przewracam się na tych schodach, wstaję, znów się przewracam. Tak cały czas. Ale zawsze budzę sie w momencie, gdy ten ktoś mnie dopada.
Ale najlepsze jest to, że to są schody w moim domu Język

Odpowiedz
Może oglądasz za dużo durnowatych filmów w których są właśnie takie sceny ze schodami? Język
Odpowiedz
ANTYCHRYST napisał(a):Może oglądasz za dużo durnowatych filmów w których są właśnie takie sceny ze schodami? Język
tzn? może jakieś przykłady?

Odpowiedz
No np. jakieś horrory gdzie psychopatyczny morderca goni swoją ofiarę, a ta niefortunnie się przewraca kilka razy na schodach.
Odpowiedz
Mnie sie prawie nic nie sni, albo tego nie pamietam.
Jesli juz cos pamietam to zadko. Smutny
Moze jestem malo inteligentny. :evil:

Uśmiech
Odpowiedz
mi sie kazdej nocy praktycznie cos sni.zwykle sprawy dotyczace mojej bylej szkoly(jakis uraz psychiczny chyba Język ),albo jakies totalne bzdury :wink: natomiast kiedy sie klade bardzo pozno i jestem zmeczony ,to wtedy spie gleboko i nie mam snow.
"....beyond redemption,beyond the weakness,thus I beheld the truth!....."
Odpowiedz
Cytat:...Jesli juz cos pamietam to zadko. Sad
Moze jestem malo inteligentny.
Bo ze snami tak jest, że pamieta się je tylko chwilę. Chyba, że bardzo chcemy je zapamiętac i po przebudzeniu już swiadomie powtórzymy je sobie w myślach, wtedy zapamietujemy dłużej... Dlatego zwykle pamiętamy tylko o czym były a nie potrafimy omówić szczegółów.
egoista
Odpowiedz
Nie znam wszystkich spekulacji na temat snu. Nie mam rozeznania naukowego dot. wyjaśnienia tego zjawiska.
Najprostszą (z jednostkowego punktu widzenia) interpretacją potrzeby snu jest prawda o jednostce uwidaczniana tejże jednostce, prawda dotycząca jej własnie i prawda dostarczana właśnie za posrednictwem snu (bez wtrętów zewnętrznych).
To beer or not to beer? That's a question.
Odpowiedz
Xenotym napisał(a):Racja Marcinku(o). Jednak zgodzisz się, że "dotknąć" snu drugiego człowieka się nie da. Wierzemy/wiemy, że inni śnią, bo sami tego doświadczamy. Sam osobiście miewam sny - czasem śnię, czasem nie.
'dotknac' sie jeszcze nie da, lecz moze kiedys jakies rejestratory obrazow, ktore mozg czlowieka odbiera podczas snu... :>

zwykly sen to taka nieswiadoma aproksymacja rzeczywistosci... uswiadomiony staje sie bezgraniczem mozliwosci, swietna sprawa. 8-)

sny pojawiaja sie zawsze podczas fazy REM (mozemy ich wcale nie pamietac). gdy sen jest zbyt krotki zeby w ta faze wejsc, wtedy marzenia senne sie nie pojawiaja.
Relatywistycznie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości