Zadaję to pytanie bo jestem ciekaw waszych odpowiedzi. Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony do wszelkich relacji bo nawet ludzi którzy wierzą w takie rzeczy wysoką ostrożność przestrzegają przed naiwnością
|
Czy Duchy istnieją?
|
|
24.10.2019, 14:28
(24.10.2019, 14:06)Abra napisał(a): Zadaję to pytanie bo jestem ciekaw waszych odpowiedzi. Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony do wszelkich relacji bo nawet ludzi którzy wierzą w takie rzeczy wysoką ostrożność przestrzegają przed naiwnościIstnieją na pewno duch przygody, duch współpracy, duch opowieści i duch czasu.
24.10.2019, 14:53
Duch narodowy też istnieje i zazwyczaj gdzieś w listopadzie opętuje towarzyskiego pelikana.
29.12.2019, 14:47
Poczekajcie co wy Tacy sceptyczni i inteligentni ale sarkastyczni. Sprecyzujmy najpierw czym może być duch - postać niematerialna kształtu ludzkiego z osobowością człowieka czy duszek kapce z prześcieradłem a może bezkształtna masa?
Pokątnie jak to jest że człowiek czasami czuje wzrok kogoś na sobie. A jak jest wyszkolony zawsze czuje go nawet na pustyni z kilometrów jak ktoś patrzy nawet jak ktoś patrzy przez lornetkę - tak jest to nie SF. A nie ma żadnego logicznego na to też uzasadnienia ale tak jest. T też jak to wyjaśnić? W szkołach uczą aby nie patrzyć na przeciwnika nawet przez lornetkę z daleka z ukrycie nie z obawy przez odbłyskiem ale aby patrzyć na niego kątem nie centralnie bo może wyczuć - szkolenie legi c, gromu, delty.
Pozdrawiam
30.12.2019, 22:07
(29.12.2019, 14:47)tomeh napisał(a): Poczekajcie co wy Tacy sceptyczni i inteligentni ale sarkastyczni. Sprecyzujmy najpierw czym może być duch - postać niematerialna kształtu ludzkiego z osobowością człowieka czy duszek kapce z prześcieradłem a może bezkształtna masa?A czy duch to osoba, która chodzi, słyszy, mówi i widzi?
08.01.2020, 15:20
Mam nadzieję, że duchy nie istnieją, ponieważ gdyby były takie przypadki oznaczałby to, że podczas śmierci człowieka może pójść coś nie tak i zamiast trafić tam gdzie ma trafić to zostaje nadal związany z tym światem.
01.03.2020, 01:06
Tak, jestem duchem
May all beings be free.
May all beings be at ease. May all beings be happy
01.03.2020, 15:51
Nie wiem.
Kiedy człowiek umiera, po pierwsze traci życie. A zaraz potem złudzenia.
Terry Pratchett
29.05.2020, 17:26
Tak, oczywiście że istnieją. A do tego podszywają się pod nas i chcą przejąć nad nami kontrolę.
Czy może tylko ja tak mam?
May all beings be free.
May all beings be at ease. May all beings be happy
29.05.2020, 19:05
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości