13.03.2026, 10:23
Co do meritum nie będę się wypowiadał, bo ujęliście właściwie wszystko co mi w głowie i sercu siedzi. Dodam jedynie, że choć nie jestem tego zwolennikiem i budzi to we mnie iście gowinowskie "popiera, ale się nie cieszy", to uważam, że koalicja powinna odpalić teraz propagandę nieustępującą intensywności i teatralności tej z czasów rządów PIS. Niestety, w czasach, gdzie ludźmi kierują głównie emocje i krótkie, chwytliwe przekazy, nie ma innego wyjścia. Grasz tak, jak pozwala ci przeciwnik i warunki. Dlatego każda nowa linia produkcyjna, każda skrzynka z amunicją i każdy nowy Borsuk powinien być fotografowany ze wszystkich stron, z tabliczkami "Sfinansowane w ramach programu SAFE" w tle. A do tego przypomnienie: było więcej, szybciej, sprawniej, ale TOTALNA OPOZYCJA (którą PIS w istocie jest) wraz z osobą pełniąca funkcję prezydenta była temu przeciw. A raczej stała się temu przeciw, co pięknie potwierdza ten źle zestarzały tweet Błaszczaka. Skoro można do znudzenia przypominać zdjęcie Tuska i Putina na molo sprzed 15 lat, to chyba wyciąganie czegoś sprzed kilku miesięcy nie powinno budzić niczyjej odrazy?
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.