18.03.2026, 09:56
(18.03.2026, 00:25)equuleuss napisał(a): ale - gwałt na kobiecie popełniony przez transkobietę (…) jest przegięciem.Czy Twoje zdanie implikuje, że gwałt popełniony przez osobę cis nie jest przegięciem? Bo naprawdę nie umiem inaczej tego sformułowania interpretować.
Cytat:Kiedy sprawi sobie waginę to może to robić.Kiedy sprawi sobie waginę, to może gwałcić? Naprawdę?
Cytat:Faceta w ciąży zapłodnionego przez innego faceta i faceta rodzącego dziecko także społeczeństwo nie zaakceptuje.A skąd wiesz?
Cytat:Z Twojej postawy i wypowiedzi wnioskuję że jesteś straight ally.Przed chwilą wnioskowałeś że nie jestem.
Cytat:Ty krytykujesz mnie za tę krytykę.Nie krytykuję Cię za krytykę. Krytykuję Cię za odmawianie innym tych praw, które chciałbyś (słusznie) aby przyznawano Tobie.
Cytat:Po prostu już przestał istnieć transseksualizm w środowisku LGBT, obecnie jest to pojęcie którego się unika.Wiem. I są ku temu powody.
Cytat:Ale ludzie transseksualni nadal istnieją i nadal tacy się rodzą.No. I określa się ich innym mianem. Co nie zmienia tego, kim są.
Cytat:Ale ja i tak będę traktowany w taki sposób.A skoro Ty się poddałeś, to innym też można zniszczyć życie.