16.03.2026, 09:09
(14.03.2026, 03:23)equuleuss napisał(a): i ludziom trudno jest ujrzećNo niektórym jest trudno. Ale gdyby ta trudność była jakaś absolutna, to nie byłoby transfobicznej propagadny, którą powtarzasz. Społeczeństwo akceptujące osoby trans jest możliwe. Dlatego z taką wizją społeczeństwa tak agresywnie się walczy.
Cytat:i nawet jeśli należysz do straight alliesA to istnieje jakiś oficjalny patent na bycie straigh ally? Kto go wydaje i na jakiej podstawie? Jak długą platformę na paradzie równości można prowadzić jak się dysponuje takim patentem?

Cytat:Łatwo Ci krytykować nawet osoby LGBT bo z czymś się tam nie zgadzają.Ale w jaki sposób fakt bycia osobą LGBT sprawia, że jesteś poza wszelką krytyką? Przecież ja nie neguję Twojej tożsamości. W odróżnieniu od Ciebie, który sobie takie prawo zastrzegasz w stosunku do tych LGBT, którzy Ci się nie podobają.
Cytat:Bo to ich ocenia się i wytyka się im za to co odwalają inni, również przedstawiciele LGBT.Ostatnio druga siła polityczna w państwie (w przypadku wyborów prezydenckich okazało się, że pierwsza) wystawiła kandydata na premiera. Kandydat wyrzygał coś takiego https://www.youtube.com/shorts/6ktI4n2zApo Powiedz mi tak szczerze, z ręką na sercu, czy gdyby „inni przedstawiciele LGBT” nie „odwalali”, to ludzie tacy jak Czarnek by Cię zaakceptowali? Naprawdę wierzysz w to, że problemem są osoby LGBT, które się nie chcą podporządkować, a nie homofobiczne i transfobiczne kurwy, których propagandę Ty powtarzasz?
Cytat:Tobie to rybka.Nie do końca. Jako cishet, owszem, nie doznaję queerfobicznej nienawiści bezpośrednio. Ale jakoś to tak zawsze wychodzi, że ideologie nigdy nie ograniczają się tylko do gnojenia LGBT. Zawsze są jacyś inni wrogowie. Zatem jestem niemal pewien, że jeśli dopuszczę queerfobów do władzy, to mnie się oberwie rykoszetem. Ty zaś wierzysz, że jeśli transfoby zajmą się innymi transami, to Ciebie zostawią w spokoju. Jak można być tak naiwnym?
Cytat:ale tu wymagają odpowiedniego kariotypuNigdy jeszcze nie spotkałem osoby, która by dla celów seksualnych czy romantycznych kazała komuś badać kariotyp. Przegiąłeś z tymi fantazjami trochę.
Cytat:Ja mam z tym poważny i spory problem łącznie już z alienacją i fobią społeczną.I dlatego powtarzam propagandę osób, którzy chcą mój problem jeszcze pogłębić.
Cytat:I to co dzieje się w temacie, ta moda na bycie transgender, non-binary, to co już ludziom przestawia się czasem w odczuwaniu swojej płci nie jest czymś normalnym, to nie jest tak że nagle jest wysyp takich osób bo wyszły z szafy ale raczej iż jest swoista moda na bycie takim kimś nietuzinkowym. To znaczy że ewolucja produkuje same osoby trans / LGBT. Z pewnością nie jest to zjawisko naturalne ale raczej społeczne.A equuleus zamiast wykorzystać tę rzekomą „modę” to znormalizowania swojego własnego istnienia, będzie walczył w imieniu świata, w którym jest traktowany jako coś nienormalnego.