Forum Ateista.pl    

Reklama

Wróć   Forum Ateista.pl > Tematy społeczne > Religie, kościoły i związki wyznaniowe

Religie, kościoły i związki wyznaniowe Krytyka i obrona instytucji religijnych oraz postaw społecznych z nimi związanych.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09.02.2010, 13:52   #61
w_jaskini_lwa
ex-ateista

w_jaskini_lwa wkrótce stanie się sławnyw_jaskini_lwa wkrótce stanie się sławny
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marlow Zobacz post
Czyli tacy wspaniali obrońcy wolnosci jak Czesiu Bartnik, Robert Jerzy i cała reszta tych pogrobowców Bola Piaseckiego, dzielnie zasilających grono publicystów Radia M, jest wg 'w jaskini lwa', bezczelnie oczerniana, czyż nie?.
mój postulat dotyczy również ich.

Cytat:
Już klękam przed tym argumentem, normalnie mnie rozbroił:
lepiej go zrozum, zamist klękać.

pozdrawiam
w_jaskini_lwa jest offline   Cytuj
Stary 09.02.2010, 14:09   #62
Marlow
Mistah Kurtz - he dead

Marlow's Avatar

Marlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunek
Domyślnie

Cytat:
Napisał w_jaskini_lwa Zobacz post
mój postulat dotyczy również ich.

lepiej go zrozum, zamist klękać.

pozdrawiam
Jesli ktokolwiek czegokolwiek tu nie rozumie, to jesteś Ty.
Co więcej, masz pełne prawo do klepania głupot o obrońcach wolności, takich jak Czesiu Bartnik, czy Robert Jerzy czy jak ten szmalcownik z Paragwaju.

Jeśli natomiast chcesz zmienić rangę swojej wypowiedzi i przejść od wiary w głupoty do czegoś więcej, to czekam.
Tak dla przykladu powiem tylko ze np taki szmaciarz jak ks Trzeciak wg ks Czesia Bartnika wcale a wcale nie był antysemita tylko obrońca prawdy i wolności

Taki proroczy kawałek...
Manifest!
Marlow jest offline   Cytuj
Stary 09.02.2010, 14:12   #63
w_jaskini_lwa
ex-ateista

Domyślnie

Cytat:
masz pełne prawo do klepania głupot o [i]obrońcach wolności, takich jak Czesiu Bartnik, czy Robert Jerzy czy jak ten szmalcownik z Paragwaju.
wskaż mi gdzie to robię, bo mam dziwne wrażenie, że coś mi insynuujesz.
Stary 09.02.2010, 14:21   #64
Palmer Eldritch
Arcybiskup

Palmer Eldritch's Avatar

Palmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłość
Domyślnie

Cytat:
Jesli ktokolwiek czegokolwiek tu nie rozumie, to jesteś Ty.
Co więcej, masz pełne prawo do klepania głupot o obrońcach wolności, takich jak Czesiu Bartnik, czy Robert Jerzy czy jak ten szmalcownik z Paragwaju.

Jeśli natomiast chcesz zmienić rangę swojej wypowiedzi i przejść od wiary w głupoty do czegoś więcej, to czekam.
Tak dla przykladu powiem tylko ze np taki szmaciarz jak ks Trzeciak wg ks Czesia Bartnika wcale a wcale nie był antysemita tylko obrońca prawdy i wolności
Szmalcownik to z Urugwaju chyba (tak dla sprostowania).
Stary 09.02.2010, 14:33   #65
papilon
Archidiakon zdrowego rozsądku

papilon's Avatar

papilon jest niezapisaną kartą
Domyślnie

Chwilowo odciąłem się od dyskusji, bo zubożała merytorycznie.

To zdanie mnie rozwala: "W Ojczyźnie coraz więcej ludzi biednych, bezrobotnych. Odczuwamy to bardzo w Radiu Maryja. Jeszcze nigdy nie było u nas tak źle".

Jak się okazuje sytuacja materialna inwestycji Rydzyka może być wyznacznikiem statystycznym, sondażem na temat biedy i bezrobocia w Polsce

Całość materiału tutaj (dziwna jakość dźwięku tak jakby ktoś to montował, nie jestem w stanie udowodnić wiarygodności tego nagrania)

Zwracam uwagę na specjalny dobór słownictwa dyrektora.

"w ojczyźnie" = w Polsce - antynarodowość Rydzyka, choć tak na prawdę liczy się obywatelstwo.
"trzeba unieść WIELKIE opłaty" = trzeba zapłacić, katolikom słowo "unieść" może się kojarzyć z Jezusem niosącym krzyż

"RM idzie na cały świat" - co jest usprawiedliwieniem słuszności płacenia w imię głoszenia ewangelii na cały świat

no i same słowa Rydzyka potwierdzają, że się nie myliłem w interpretacji:
"jesli zależy ci na ewangelizacji"
"jeśli chcesz by te dzieła istniały" - tutaj rydzyk stara się wmówić, że cały jego biznes to dzieło boże
"najlepiej każdego miesiąca"
papilon jest offline   Cytuj
Stary 09.02.2010, 15:31   #66
w_jaskini_lwa
ex-ateista

Domyślnie

Cytat:
Napisał papilon Zobacz post
Chwilowo odciąłem się od dyskusji, bo zubożała merytorycznie.

To zdanie mnie rozwala: "W Ojczyźnie coraz więcej ludzi biednych, bezrobotnych. Odczuwamy to bardzo w Radiu Maryja. Jeszcze nigdy nie było u nas tak źle".

Jak się okazuje sytuacja materialna inwestycji Rydzyka może być wyznacznikiem statystycznym, sondażem na temat biedy i bezrobocia w Polsce

Całość materiału tutaj (dziwna jakość dźwięku tak jakby ktoś to montował, nie jestem w stanie udowodnić wiarygodności tego nagrania)

Zwracam uwagę na specjalny dobór słownictwa dyrektora.

"w ojczyźnie" = w Polsce - antynarodowość Rydzyka, choć tak na prawdę liczy się obywatelstwo.
"trzeba unieść WIELKIE opłaty" = trzeba zapłacić, katolikom słowo "unieść" może się kojarzyć z Jezusem niosącym krzyż

"RM idzie na cały świat" - co jest usprawiedliwieniem słuszności płacenia w imię głoszenia ewangelii na cały świat

no i same słowa Rydzyka potwierdzają, że się nie myliłem w interpretacji:
"jesli zależy ci na ewangelizacji"
"jeśli chcesz by te dzieła istniały" - tutaj rydzyk stara się wmówić, że cały jego biznes to dzieło boże
"najlepiej każdego miesiąca"
nagranie dziwne, ale prawdziwe (poza zakłuceniami). nie wiem jednak co widzisz nadzwyczajnego w "specjalnym doborze słów"?
Stary 09.02.2010, 17:40   #67
Palmer Eldritch
Arcybiskup

Palmer Eldritch's Avatar

Palmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłośćPalmer Eldritch ma przed sobą świetlaną przyszłość
Domyślnie

Fakt. Z papy Rydzyka żaden mówca. Czasem bredzi jak potłuczony. Po prostu zbyt wiele chce powiedzieć na raz.
Stary 10.02.2010, 12:22   #68
Marlow
Mistah Kurtz - he dead

Marlow's Avatar

Marlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunekMarlow zasługuje na szacunek
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jajacek Zobacz post
Szmalcownik to z Urugwaju chyba (tak dla sprostowania).
No dokladnie, z Urugwaju.

Cytat:
wskaż mi gdzie to robię, bo mam dziwne wrażenie, że coś mi insynuujesz.
Krótko: wrzucilem link z artykułem z 'Gazety Polskiej' na temat środowiska RM.
Ty twierdzisz, że zawiera on oszczerstwa na temat tego środowiska.
To łaskawie zaargumentuj na rzecz tezy: iż dziennikarze podpisani pod tym artykułem:
a)kłamali i zostali za to ukarani
b)lub procesy nadal trwają.

Taki proroczy kawałek...
Manifest!
Stary 10.02.2010, 18:59   #69
w_jaskini_lwa
ex-ateista

Domyślnie

Cytat:
Napisał Marlow
Krótko: wrzucilem link z artykułem z 'Gazety Polskiej' na temat środowiska RM.
Ty twierdzisz, że zawiera on oszczerstwa na temat tego środowiska.
To łaskawie zaargumentuj na rzecz tezy: iż dziennikarze podpisani pod tym artykułem:
a)kłamali i zostali za to ukarani
b)lub procesy nadal trwają.
napisałem Ci przecież wyraźnie, że także wobec wymienianych przez Ciebie luminarzy RM stosuję zasadę ograniczonego zaufania i nigdzie nie stawiałem tezy, na rzecz której chcesz abym "łaskawie zaargumentował". to że nie podoba mi się plucie na RM, bo uważam je za medium potrzebne (w tym i dlatego, że przełamuje informacyjny totalitaryzm mediów głównego nurtu) oraz ciekawe nie znaczy, że "łykam" wszystko jak leci i będę z siebie robił durnia broniąc kogoś tylko dlatego, że występuje w tym radiu
Stary 11.02.2010, 00:44   #70
Marlow
Mistah Kurtz - he dead

Marlow's Avatar

Domyślnie

Cytat:
napisałem Ci przecież wyraźnie, że także wobec wymienianych przez Ciebie luminarzy RM stosuję zasadę ograniczonego zaufania i nigdzie nie stawiałem tezy, na rzecz której chcesz abym "łaskawie zaargumentował". to że nie podoba mi się plucie na RM, bo uważam je za medium potrzebne (w tym i dlatego, że przełamuje informacyjny totalitaryzm mediów głównego nurtu) oraz ciekawe nie znaczy, że "łykam" wszystko jak leci i będę z siebie robił durnia broniąc kogoś tylko dlatego, że występuje w tym radiu
wyraźnie to zadeklarowales się dopiero teraz...
natomiast zdanie'' mój postulat dotyczy również ich'' było na tyle nieprecyzyjne, ze trudno z niego wnioskowac czy mialeś na myśli 'ograniczone zaufanie' do wyżej wspomnianych osobników, czy do cytowanego przeze mnie artykułu, ukazującego ich w takim a nie innym swietle. No ale widzę że w końcu się rozumiemy.

Taki proroczy kawałek...
Manifest!
Odpowiedz

Wróć   Forum Ateista.pl > Tematy społeczne > Religie, kościoły i związki wyznaniowe

Zakładki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów